Lejerinfo

Information til lejer:


At leje et lejemål er på linie med at man låner en genstand for at levere denne tilbage igen engang i fremtiden. Som udlåner/udlejer vil man gerne have det udlånte retur i samme stand som ved indflytnigen. De næste lejer skulle gerne kunne flytte ind en pæn istandsat lejebolig nyde sit hjem i mange år frem.


At forebygge er trods alt bedre end at skulle reparere. Det gælder også for lejligheder. Hvis der passes på tingene, holder hvidevarer, armaturer, gulve og generelt indbo i meget længere tid, og man skåner miljøet for den belastning det er, når et køleskab på grund af liggyldighed skal kasseres efter 2-3 år, eller manglende rengøring af ovne resultere i at de må kasseres - også efter få år.


Kalk:

Der er rigtig meget kalk i vandet på Fyn, og det resultere i at armaturer og vaskemaskiner er hårdt udsat for kalk, som ødelægger pakninger, gør armaturer grimme og sætter sig i maskindele med enten ødelagt maskine eller manglende temperaturer ved vask. Det er rimelig simpelt at tørre armaturer i brusebadet af efter brug og bruge en skraber til at fjerne overskydende vand fra fliserne. Vi kasserer ofte armaturer som kun er 2-3 år gamle, fordi de er totalt ødelagt af kalk på grund af manglende rengøring.


Hvidevarer:

Vaskemaskiner og opvaskemaskiner, hvis de forefindes i lejligheden, skal løbende passes for at kunne yde det optimale og ikke enten ødelægge tøj eller service. Opvaskemaskiner skal have salt og afspændingsmiddel for at udgå blandt andet glaspest og at maskinen vasker service ordentligt rent. En gang i mellem skal der bruges en maskinrens, hvor man sætter f.eks. en citronpatron fra Neophos i maskinen og så vasker en tom maskine igennem på højeste temperatur, hvilket mindsker risikoen for beskidte slanger i maskinen, og at den er ren. Ligeledes med Vaskemaskiner, skal man ca. hver 2 måned køre en maskinrens, hvor man vasker noget tøj ved 90 grader og får "kogt" maskinen af. Manglende rensning og afkalkning af både vaskemaskiner og opvaskemaskiner betyder hurtig tilkalkning og typisk en ny maskine. Det er lejers ansvar at holde maskinerne vedlige.


Rygepolitik:

Ved alle genudlejninger siden 2016 har der specifikt stået i lejekontraktens § 11, at al rygning i lejlighederne er forbudt - også vandpiber. Årsagen er rimelig simpel - tobaksrøg ødelægger simpelthen lejlighederne og historisk har rygerne heller ikke ville betale for at fjerne tobaksrøgen i lejligheden i forbindelse med fraflytning. Tobaksrygning er skadelig, og vi har oplevet flere nye lejere, som har følt sig genert af tidligere lejers "pulsering" i lejemålet. Da andre ikke skal lide under rygning - forurening eller passivt, blev rygeforbuddet indført tilbage i 2016. Hvis der konstateres rygning alligevel i lejemålet, vil det 1. gang medføre opsigelsesvarsel og 2. gang ophæves lejekontrakten.


Ind-og udflytningsrapport:


Ved både indflytning og fraflytning gennemgås lejemålet med Lejer - oftest aflæses EL og varme digitalt, mens enkelte lejemål har selvstændige 

 vandmålere. I indflytningsrapporten noteres evt. fejl ved lejemål, om lejemålet er nymalet ved indflytning (er de altid), hvidevarers stand og evt. bemærkninger til ting som ønskes udbedret. Ligeledes ved fraflytning gennemgås lejemålet. I forbindelse med opsigelse bedes lejer meddele om lejer selv bestiller professionel maler til at male lejemålet eller Fynbolig ApS står for malerarbejdet. Typisk ligger M2 prisen på mellem 75-125,00 kr. pr. M2 plus moms afhængig af lejemålets stand. Hvis der ikke er bestilt maler hos hverken ekstern malerfirma eller hos Fynbolig Aps senest 14 dage før flyttesyn, tillægges M2 prisen med 50% til dækning af ekstra planlægning/overarbejde på grund af typisk få dage mellem lejeskift.


Beskrivelse af lejemålets stand ved fraflytning er beskrevet i Lejekontraktens tillæg, hvor der står blandt andet hvilken maling DER SKAL bruges, rengøring m.m. Ellers er lejer velkommen til at spørge i god tid før flyttedagen. 

 
 

Store timings:

Monday to Friday: 9AM to 10PM

Saturday: 9AM to 12 PM

Sunday: Closed